Passie of Diploma?

Passie of Diploma?
28
juli

Passie of diploma?

Hoe een werktuigbouwkundig ingenieur (64) het restaurant van Toverland vol kreeg.

We kijken uit over ‘n prachtige tuin in Toverland als een medewerker een praatje begint.

Op zijn naamplaatje staat Mijnderd en het lijkt wel of het park van hem is, zo bevlogen als ie vertelt. "Oh nee", lacht Mijnderd (64) bescheiden, "ik ben ‘gewoon medewerker’. Maar ik werk hier graag, iedereen die hier komt, heeft goeie zin. 

Hiervoor heb ik 44 jaar als werktuigbouwkundig ingenieur gewerkt. Maar het bedrijf ging over naar mensen met diploma’s en omdat ik die niet had, moest ik gaan. Policy hè? Maar ik kreeg een goede bonus dus ik hoefde eigenlijk niks. Maar ja, thuis zitten is niks voor mij hè?

Propper

Ik ging voor Axender flyers verspreiden, ook voor Toverland. Voor ik de blaadjes had rondgebracht, was ik al aangenomen. Ik had Toverland gebeld of ik mocht komen, leek me leuk met al die mensen.

Toen ik drie jaar geleden begon, was dit nieuwe deel van Toverland nog onbekend. Mensen kwamen niet naar deze uithoek van het park. Toen heb ik 1,5 jaar als propper gewerkt. Ik stuurde iedereen deze kant op. Ik regelde zelf ook de bezetting van het personeel. Als ik zag dat het druk werd, belde ik dat er mensen bij moesten in het restaurant.

En zo groeide Toverland tot wat het nu is. En ons restaurant zit elke dag vol. Daar ben ik wel trots op." Mijnderd glundert en dat is helemaal terecht. 

'Gewone medewerkers’ als Mijnderd zijn onbetaalbaar.

Passie gaat verder dan een diploma.

 

Meer inspiratie van de vloer? Blogs over mensen die het verschil maken

Weten wat ik voor werkgevers kan betekenen?

Reacties

  • 🌍 Hello World! https://national-team.top/go/hezwgobsmq5dinbw?hs=5ac58393fe55a7d4ac52db0f83e0f0a9 🌍 raz6b4

    21 juli 2023

    lx98qb

Reageren

Laatste blog artikelen

Hoe investeer je in duurzaam werkgeverschap
Hoe investeer je in duurzaam werkgeverschap

door Marion Van Loon - 21 oktober

Inspiratie van de nieuwe generatie: expositie groep 7 en 8 over Gooskens Hout
Creatieve content
Creatieve content

door Marion Van Loon - 22 februari

Terugkomdag
Terugkomdag

door Marion Van Loon - 22 februari

Hoe verdubbel je het aantal sollicitanten in een jaar?
Hoe verdubbel je het aantal sollicitanten in een jaar?

door Marion Van Loon - 16 februari