Bedrijven zitten vol verborgen potentieel

Bedrijven zitten vol verborgen potentieel
21
juli

Wat als de poetshulp een goeie monteur blijkt te zijn?Bij CREON bv interviewde ik alle medewerkers bij een kop koffie. Om elkaar te leren kennen, hun rol en de business. Ik plande ook een gesprek met Anouschka, de poetshulp.

Anouschka blijkt een intelligente, bescheiden vrouw met verrassende competenties. Ze was ooit bedrijfsleider bij Blokker maar werkt het liefst met haar handen. 'In mijn vrije tijd knap ik oude meubeltjes op.' Technisch inzicht heeft ze ook.

👩'Leuk!' Zeg ik. 'Zou je nog op andere manieren willen bijdragen aan de groei van Creon?'
🧑'Ik heb wel een idee maar ik denk niet dat dat kan. Ik zou wel meubels willen monteren in de werkplaats. Maar ik rijd geen auto dus ik kan ze niet opbouwen op locatie. Wordt dus lastig.' zegt ze schouderophalend.

Een paar weken geleden trof ik Anouschka bij Creon. Stralend vertelde ze dat ze een nieuwe baan heeft, naast haar schoonmaakwerk. 'Als monteur in de werkplaats, op vrijdagochtend. Het assembleren vind ik echt kei gaaf!’ 

Hoe leuk is deze win win?!

Zo ontdek je bij een kop koffie, dat de poetshulp één van de meest gezochte talenten is van het moment; EEN GEDREVEN MONTEUR! 

Dat zet me wel aan het denken:

💡 Bedrijven zitten waarschijnlijk vol verborgen potentieel. Hoe kunnen we dat beter benutten?

💡 Wat als we elke week iemand de vraag zouden stellen: 'op welke andere manier zou je willen bijdragen aan de groei van ons bedrijf?'


Reacties

Reageren

Laatste blog artikelen

Hoe investeer je in duurzaam werkgeverschap
Hoe investeer je in duurzaam werkgeverschap

door Marion Van Loon - 21 oktober

Inspiratie van de nieuwe generatie: expositie groep 7 en 8 over Gooskens Hout
Creatieve content
Creatieve content

door Marion Van Loon - 22 februari

Terugkomdag
Terugkomdag

door Marion Van Loon - 22 februari

Hoe verdubbel je het aantal sollicitanten in een jaar?
Hoe verdubbel je het aantal sollicitanten in een jaar?

door Marion Van Loon - 16 februari